ЛДП: Од договора БГ и ПР зависи будућност милиона људи

БЕОГРАД:  Либерално демократска партија (ЛДП) саопштила је данас да је потребно постићи компромис са Албанцима са Косова и Метохије, који гарантује мир целом региону и оценила да од договора Београда и Приштине зависи будућност милиона људи и њихових породица. 

Како је наведено у саопштењу ЛДП-а, решавање питања Косова и Метохије улази у завршну фазу, у којој Србија мора показати зрелост и изборити се за своје интересе у складу са реалним могућностима и потребама друштва. 

"Ти интереси треба да осликавају реалност која се не може сакрити, и поред тога што смо већ недељама под кампањом разних националистичких снага које истичу одређене максималистичке захтеве који немају утемељење у стању ствари на простору Косова", наведено је. 

Како је наведено, блиска историја је показала да смо, када год смо постављали захтеве и ултиматуме, на крају завршили у колонама на путу ка Београду.

Из тог разлога, указују, да ови дани који нас сећају на те тренутке, треба да опомену да питање Косова и Метохије зато не сме да се заврши још једном непрегледном колоном.

"Спремни смо да понудимо оквир и план за решавање таквог проблема, неоптерећени проценитима и партијским рејтинзима, јер ово није питање било које партије, коалиције, појединаца - ово је питање после кога се мењају наши унутрашњи односи и спољни приторитети, и зато је свако калкулисање са њим дубоко погрешно", саопштено је.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести