Ђурић: Заштитићемо "Трепчу", "Газиводе", "Валач"

БЕОГРАД: Директор Канцеларије за Косово и Метохију Марко Ђурић честитао је рударима на КиМ, руководству и свим запосленима у Рударско-металуршко-хемијском комбинату „Трепча", као и свим рударима у осталим деловима Србије, Дан рудара и истакао да овогодишње обележавање долази у тренутку када као држава и као народ пролазимо кроз тешке и судбоносне дане.
marko djuric
Фото: Tanjug (video)

"Сведоци смо константних изазова и претњи који се, између осталог, односе и на енергетски систем на Косову и Метохији. Председник Републике Србије Александар Вучић је неколико пута нагласио да постоје јасне црвене линије када се ради о „Трепчи" и енергетици на Косову и Метохији. Зато желим и овога пута да поручим да ће Република Србија заштитити и „Трепчу" и хидроелектрану „Газиводе" и трафостаницу „Валач", у то не треба нико да сумња. Јер, онај ко дира у „Трепчу" руши темеље егзистенције српског народа на Косову и Метохији, а то ћемо наставити да чувамо", поручио је Ђурић поводом Дана рудара, 6. августа, саопштено је из Канцеларије.

Он је навео да је "Трепча" већ деценијама, у разним државним системима и историјским превирањима, темељни ослонац енергетског, економског и укупног развоја и напретка наше јужне покрајине. Она је и незаобилазна претпоставка у свим савременим стратешким плановима даљег ширења енергетског сектора и модерног развоја Косова и Метохије, истакао је Ђурић.

"Изражавајући дубоко поштовање и захвалност за тежак рударски посао, уверавам вас још једном да смо одлучни да чувамо и вреднујемо своја природна богатства и да ћемо предано радити да рударима на КиМ осигурамо боље услове рада, веће зараде и пристојан животни стандард за њих и њихове породице", навео је Ђурић уз традиционални рударски поздравом „Срећно“.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести