ЛДП: Слобода медија приоритет модерног, демократског друштва

БЕОГРАД: Разговор о медијима није и не сме бити дијалог о нечијих пет минута славе на националним фреквенцијама, нити борба да неко други злоупотребљава тај простор, као што то увек чине највише представници власти, поручује Либералнодемократска партија уочи наредног округлог стола власти и опозиције на Факултету политичких наука.
stampa, dnevnik.rs
Фото: Dnevnik.rs

''''Степен слободе медија јесте огледало једног друштва, али политичари немају право да се мешају у њихов рад, да их поларизују на ''наше'' и ''њихове'' и да тако врше додатни притисак на њих", сматрају у тој странци.

Како су у саопштењу које су доставили медијима напоменули, на наредном округлом столу на ФПН организатори разговора покушаће да отворе тему која највише заокупља пажњу политичких актера, али и већег дела јавности, а то су медији.

Представници ЛДП ће на том састанку учествовати, како наводе, без условљавања организатора, посебно имајући у виду да су имали успеха у досадашњем раду, али и с обзиром на то да је повећан број учесника дијалога.

Ту чињеницу, како су навели сматрају великим успехом, посебно у околностима које описују као ''''незавидну политичку ситуацију'''' и када је, уверени су, дијалог најпотребнији.

ЛДП сматра да је добро што је већина представника политичких партија и покрета препознала напор невладиног сектора да помогне у дијалогу и поручује да је изузетно важно да се ти разговори наставе.

''''Уколико и овај покушај да седнемо за исти сто и разговорамо пропадне, остаје веома мало простора за нормализацију односа у друштву. Морамо показати зрелост и на тај начин показати целокупном друштву да дијалог нема алтернативу'''', сматра ЛДП, уз напомену да је слобода медија важна до те мере да политички актери о томе могу да разговарају само у правцу обезбеђивања њиховог неометаног рада.

А то, по њиховом мишљењу, укључује и моментални прекид притиска на њих, било да се ради о представницима власти или опозиције.

''''Слобода медија је приоритет модерног, демократског друштва. Саслушаћемо анализе невладиног сектора и новинарских удружења о стању у медијима, проблеме са којима се суочавају и понудити решења уколико сматрају да се могу унапредити њихова права кроз системске промене које зависе од актуелне већине, али и осталих политичких чинилаца који могу помоћи у том послу'''', поручили су из Либералнодемократске партије.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести