Линта поздравља резолуцију Скупштине Сребренице

БЕОГРАД: Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта поздравио је данас одлуку Скупштине општине Сребреница да усвоји Резолуцију о страдању српског народа у Сребреници у 20. веку, као и припадника свих народа на простору бивше Југославије у том периоду.
miodrag linta, tanjug video
Фото: Миодраг Линта, фото: Танјуг (Видео)

"Циљ Резолуције јесте да се домаћа и међународна јавност упозна са непобитном истином о великим срадањима Срба у два светска рата и у грађанском рату деведесетих година и нема намеру да умањује жртве других народа. Српски народ је доживио незапамћен геноцид у Другом светском рату који је починила Независна Држава Хрватска", навео је Линта у саопштењу за јавност.

Истакао је да је потребно да Србија покрене снажну политичку, правну и дипломатску борбу у међународној заједници за истину о страдању српског народа у Другом светском рату и деведесетих година, као и истину о карактеру ратова на простору бивше Југославије.

Линта је оценио да је очигледно да постоји дугорочни план да злочин над Бошњацима 1995. године у Сребреници засени и гурне потпуно у страну почињени геноцид над Србима НДХ и бруталне злочине над Србима 1992-1995. године у Подрињу и источној Босни.

Према његовим речима, у питању је политика двојаких стандарда појединих западних центара моћи који упорно понављају најбезочнију лаж о Србима као агресорима и злочинцима који су чак починили геноцид, и Бошњацима као ослободиоцима и жртвама.

Скупштина општине Сребренице усвојила је јуче резолуцију о страдању Срба у 20. веку. Гласање је обављено без бошњачких одборника, који су у знак протеста напустили седницу.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести