Линта: Пребијање два српска младића код Лепосавића није случајан инцидент

БЕОГРАД: Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта оцењује је да је брутално пребијање српских младића Ђорђа М. (24) и Лазара Ђ. (23) у Јошаници код Лепосавића један од многих доказа да се људска права Срба на Косову и Метохији свакодневно крше на најгрубљи могући начин.
s
Фото: Youtube Printscreen

Ђорђе и Лазар су без икаквог разлога јуче били подвргнути тортури од стране припадника специјалне полиције РОСУ, навео је Линта у саопштењу.

"Трагична је чињеница да прекомерна употреба физичке силе према невиним Србима није случајан инцидент, већ смишљена одлука Куртијевог шовинистичког режима да се наш народ плански малтертира и застрашује с циљем да се протера са својих вековних огњишта", оценио је Линта.

Албански полицајци, како истиче, немају шта да траже на северу Косова и Метохије и њихово присуство је противзаконито и директно супротно Бриселском споразуму. Линта апелује на међународне организације и Европску унију да коначно недвосмислено осуде овај и бројне друге етнички мотивисане нападе на Србе и траже од Куртијевог режима да казни полицијаце насилнике и прекине са злостављањем и застрашивањем нашег народа.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести