Линта: Упутити најоштрији протест због скупа у ЕП о Степинцу

БЕОГРАД: Председник Савеза Срба из региона Миодраг Линта позвао је данас Министарство спољних послова Србије да упути најоштрији протест због организовања скупа у Европском парламенту на коме би Алојзије Степинац био приказан као светац.
miodrag linta, tanjug video
Фото: Миодраг Линта, фото: Танјуг (Видео)

"Потребно је да се, између осталог, хитно  упуте протесна писма председнику и потпредседницима Европског парламента, председавајућем Комитета за спољне послове и свим политичким групацијама у Европском парламенту", навео је Линта у изјави за јавност.

Он је изразио уверење да Србија треба да покрене правну, дипломатску и политичку борбу за међународно признање геноцида над Србима у НДХ и на тај начин се супростави бруталној ревизији историје Другог свјетског рата на простору бивше Југославије. 

"То конкретно значи да државе потписнице Конвенције о спречавању и кажњавању геноцида и међународне организације у својим парламентима донесу резолуције којима се масовно истребљење Срба у НДХ признаје као геноцид. Због тога је од суштинског значаја да Скупштина Србије усвоји Резолуцију о геноциду над Србима, Јеврејима и Ромима у НДХ", истакао је Линта.

Он је додао да је, поред тога, од кључне важности да се оснује Меморијални центар геноцида над Србима у НДХ, чији би циљ, између осталог, био борба за међународно признање геноцида над нашим народом током Другог свјетског рата. 

EUR/RSD 117.1262
Најновије вести