Литија студената до Орашца, траже смену Милових амбасадрора

БЕОГРАД: Група од више од 50 студената Београдског универзитета кренула је вечерас пешице до Орашца у знак подршке српском народу и Српској православној цркви (СПЦ) у Црној Гори, али и на КиМ.
litije_orassac1
Фото: Танјуг (Видео)

Студенти за тај молитвени ход дугачак 70 километара имају благослов српског патријарха Иринеја, рекао је Немања Вучковић у име организатора - студентског клуба Правног факултета.

Вучковић је додао да очекују да ће сутра у 20 сати стићи у Орашац, на Сретење, када је пре 216 година Карађорђе подигао Први српски устанак.

Литија има конкретан захтев, како је рекао, а то је да се раскине уговор са Црном Гором из 2014. јер је недопустиво да се дипломате председника Мила Ђукановића налазе у више од 40 амбасада Србије.

Тражимо да се они изместе, рекао је Вучковић на платоу испред Цркве Светог Марка у Београду, где се окупљеним студентима обратио и представника црногорског Демократског фронта Будимир Алексић.

Алексић је изразио захвалност београдским студентима на подшци коју пружају српском народу, и подсетио да су они данас угроженији него у најгоре време када је током Другог светског рата усташки вођа Анте Павелић хтео да у Хрватској оснује православну цркву која би била одвојена од СПЦ.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести