Локални избори: Међу кандидатима највише лекара

НОВИ САД: У недељу, 23. априла, биће отворена биралишта у три војвођанске општине – Врбасу, Ковину и Оџацима – где ће бирачи одлучивати о томе ко ће их представљати у локалном парламенту. Грађани ће у Ковину бирати између осам изборних листа, а у Врбасу и Оџацима ће их бити по шест.
Izbori_08-FBakic
Фото: Дневник/Ф. Бакић, илустрација

У Оyацима прва је листу кандидата за одборнике Општинској изборној комисији предала Српска напредна странка „Александар Вучић – брже, јаче, боље”, која ће тако на изборном листићу бити под бројем један. По редоследу пријављивања, друга је Српска радикална странка, трећа Социјалистичка партија Србија, четврта Група грађана „Оџаци могу боље”, под бројем пет на изборној листи ће бити „Демократска странка – Александар Дикић”, а на шестом Група грађана „Доста је било”. За локални парламент треба да се изабере 27 одборника.  

“Очекујем победу изборне листе „Александар Вучић – брже, боље, јаче”, али до краја изборне кампање мора се напорно радити. Тек 23. увече ћемо видети да ли су наш напор и труд свих ових година били довољни да грађани општине Оџаци буду убеђени да смо заиста ми ти који треба да водимо општину, у шта не сумњам, али треба да се ради до последњег дана”, рекла је  потпредседница Скупштине Војводине из Оџака Снежана Седлар.

На листи СНС-а је прва Латинка Васиљковић, магистар техничких наука у области саобраћаја, која је кандидаткиња за председницу општине Оyаци. На листи СРС-а у Оџацима први је приватни предузетник Милан Ћук, на листи СПС-а професорка Јелена Лопушина, на листи ГГ „Оџаци могу боље” лекар специјалиста др Владимир Кошутић, на листи ДС-а лекар специјалиста др Александар Дикић, а на листи „Доста је било” пензионер Зоран Милетић.   

У општини Врбас такође су напредњаци први предали листу кандидата. По редоследу на гласачком листићу други је СПС, трећи СРС, четврти Покрет социјалиста, пета листа „Ослободимо Врбас”, коју чини коалиција СДС-а, ЛСВ-а, и ДС-а, док је Покрет „Доста је било – Саша Радуловић” под редним бројем шест. Изборне листе кандидата се такмиче за 36 одборничких места у локалној скупштини.


Врбас: За једно место седам кандидата

За 36 одборничких места у новом сазиву Скупштине општине Врбас бориће се 180 кандидата. Просечно, за једно одборничко место кандидује се тачно пет кандидата. Седам кандидата је из Куцуре, десет из Равног Села, 11 из Савиног Села, 14 из Бачког Доброг Поља, 17 из Змајева, а остатак из Врбаса. Просечна старост кандидата с листе СНС-а је 43,3 године, СПС-а 44,08, СРС-а 36,5, Покрета социјалиста 40,1, листе „Ослободимо Врбас” 42,8, а листе „Доста је било” 38,1 година. Укупна просечна старост кандидата за одборника у СО Врбас је 41,5 годину.


На изборној листи СНС-а у општини Врбас први је председник Општинског одбора СНС-а Милан Глушац, који је по занимању мастер инжењер манаџмента. 

“Сигуран сам у то да ћемо у наредном периоду пружати бољи живот грађанима општине Врбас заједно с Републичком и Покрајинском владом“, рекао је Глушац приликом предаје изборне листе кандидата своје странке.  

У врбаској општини добре изборне резултате очекује и СПС јер, како оцењује шеф посланичке групе СПС-а у Скупштини Војводине Павле Будаков, Врбас је на неки начин увек био симбол СПС-а и тамо имају добро упориште.    

“У свим тим општинама смо оформили изборне штабове, ангажовали смо један број наших најбољих активиста који су предвођени људима из врха општинских одбора“, навео је Будаков и додао: „Било би веома добро, због укупне ситуације и укупне политичке стабилности, да предизборна кампања протекне у фер и коректној атмосфери да би грађани могли слободно и мирно да се определе за оне које сматрају да ће их најбоље представљати у наредном периоду“. 

На листи кандидата СПС-а у Врбасу је прва председница Општинског одбора странке Маријана Мараш, која је и народна посланица. На листи кандидата српских радикала први је машински техничар Бојан Марковић, ПС-а предавач др Милутин Мркша, Групе грађана „Ослободимо Врбас” дипломирани економиста Драган Стијеповић, а на листи „Доста је било” дипломирани економиста Душан Вулановић.

Ержебет Марјанов

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести