Лончар: Гледам да не буде Црногораца директора у здравству

БЕОГРАД: Министар здравља, Златибор Лончар је, поводом актуелних догађања у Црној Гори, изјавио да се тамо догодио народ, који је председник Мило Ђукановић потценио, а преценио је, како је казао, неке који раде око њега који су му обећавали да ће ту ствар да држе под контролом.
loncar, tanjug
Фото: Zlatibor Lončar, foto: Tanjug/Z.Žestić, arhiva

Лончар је гостовао јуче на телевизији О2, где је говорио о ситуацијиу здравству, а онда је упитан коментарише ситуацији у Црној Гори, након усвајања спорног Закона о слободи вероисповести због којег се већ недејама одржавају мирне литије и молебани у готово свим градовима те држве.

Лончар је оценио да је Ђукановић због тога све нервознији."Народ има своју мисију у којој не може да изгуби. Имате сада на заједничком ставу народ и државу Србију, која не прави лоше потезе, која филигрански води добру политику…", рекао је Лончар.

Истакао је да је Србија једна отворена земља, те да за разлику од наше државе, у Црној Гори ниједан Србин није на директорској позицији."А овде на много водећих места имамо те Црногорце који још нису ни српски научили, не знају да причају српски", рекао је Лончар.

Упитан да ли таквих има и у здравству, Лончар је казао да "гледа их нема", јер сматра да Србија има довољно валитетних људи и оних којиговоре српски и који заслужују да буду на тим позицијама.

Истиче да притом никога не омаловажава, али да сматра да је основни ред да, ако неко жели да буде у Београду, ако жели да буде директор или на некој функцији, бар, како каже, "научи српски".

EUR/RSD 117.2860
Најновије вести