Лончар: На насиље пред Скупштином још нема реакције

БЕОГРАД: Министар здравља Златибор Лончар изјавио је вечерас да оно што се догодило испред Скупштине Србије није био инцидент, већ "класично насиље" над послаником Маријаном Ристичевићем и изразио чуђење што су изостале осуде и реакције.
loncar, tanjug
Фото: Tanjug/S.Radovanović, arhiva

"Ради се о класичном насиљу, пре свега над народним послаником Маријаном Ристичевићем, који је пребијен. То је ствар која не треба да се крсти неким другим именом. Насиље и пребијање", рекао је Лончар за ТВ Прва.

Лончар је упитао шта грађани треба да очекују од некога ко претендује на власт, ако он, како је навео, "пребија, малтретира, спроводи насиље пред камерама и домом скупштине, који треба да буде светиња и оаза мира".

"Шта ће се десити грађанима ако се то дешава министрима, народним посланицима", упитао је Лончар.

Он је додао да се тако нешто не толерише ни у једној земљи.

"Да ли мислите да ово може да се деси у једној Америци, да приђете у једном Бундестагу и бијете посланике или приђете Конгресу, где улази конгресмен и да га неко пребије или неко од државних секретара да добије батине. Да ли мислите да је то реално", упитао је Лончар.

Он је додао да је за њега "крајње нејасно да је могуће да прође оволико времена и да нема никакве реакције".

"Да једна кукавица, један талог, бије људе и малтретира, а онда сутрадан страјкује глађу. То је та политика. Шта је то шизофренија? Данас бијем, сутра штрајкујем, не знам шта радим прекосутра. То је политика за коју неко треба да гласа, која је алтернатива у Србији. И на све то нема никакве реакције. Шта грађани мисле? Да је то нормално ако могу да бију министра, посланике, што не би тукли све остале грађане који им се не свиђају, који не мисле као они", упитао је Лончар.

Он је додао да Обрадовић и њему уносио у лице и вукао га за руку.

"Мислите да је неко то осудио? Је л'' сте чули да је неко осудио? Ја нисам чуо", рекао је Лончар и додао да верује у оно што је рекао председник Алексадар Вучцих - да наша деца и ми нећемо живети у Србији где је тако нешто могуће.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести