Лончар: У јануару милион доза, следећи здравствени радници

БЕОГРАД: У јануару стиже још милион доза вакцина против вируса корона, а после старијих од 70 година, вакцину ће следећи примити здравствени радници, изјавио је вечерас министар здравља Златибор Лончар.
zlatibor loncar tanjug
Фото: Танјуг/Сава Радовановић
Министар је истакао да је вакцина тренутно једино решење које нас може извући из проблема звано корона вирус и да је због тога битно да се што више људи вакцинише.
 
За ТВ Пинк, Лончар је рекао да је држава учинила све да што пре набави вакцину, што је, додаје, и успела, јер је била једна од првих у Европи која је почела са вакцинацијом.
 
Министар је казао да је држава апсолутно спремна за долазак милион вакцина и масовну вакцинацију.
 
Најавио је и да ће у наредна три дана, до среде, бити пуштена обновљена одељења Инфективне клинике у Београду ида је држава успела и да улаже у реновирање болница у сред пандемије.
 
Лончар је најавио и да ће наредне недеље бити постављен и камен темељац за КЦ Војводине, као и да ће бити отворена Интерна клиника КЦ Војводине која је комплетно опремљена са више од 200 кревета.
 
Упитан да прокоментарише поједине критике због одлуке Србије да у јужну српску покрајину део будућих вакцина пошаље и за несрпско становништво, Лончар је рекао да ће увек постојати они који ће и хумане потезе политизовати.
 
"Ако неко има замерку на то, онда смо ушли у озбиљан проблем. Мада, сигуран сам да је то једна мањина, и ту нису проблем ни вакцине, ни грађани...Када погледате коментаре тих људи који ће добити вакцину, они су одушевљени", указао је Лончар.
 
Говорећи о пуцању цеви у ковид болници у Батајници, Лончар је рекао да се тај инцидент догодио без икаквих последица по здравствено особље и пацијенте и да је квар саниран, те осудио што су поједини медији писали о том случају као да су га, каже, "једва дочекали".
EUR/RSD 117.1474
Најновије вести