ЛСВ: ДС и СзС да коначно отворено кажу шта мисле о Војводини

НОВИ САД: Лига социјалдемократа Војводине (ЛСВ) позвала је данас Демократску странку и Савез за Србију да коначно кажу како виде решење проблема убрзаног пропадања Војводине и "кршење Устава кроз поништавање ионако фасадне аутономије наше покрајине".
LSV logo
Фото: Dnevnik.rs

ЛСВ, позива ДС и "Савез за (велику) Србију" да престану да крију став о Војводини као змија ноге, изговарајући се бојкотом рада парламента.

Такође, ЛСВ изражава жаљење што посланици ДС нису ни данас у парламенту и не боре се за интересе житеља Војводине, и то што им је од те борбе важније да слушају приче Бошка Обрадовића о пресуди Радовану Караџићу. 

"ДС и СзС упали су у РТС да траже пет минута за своје политичке поруке. Јуче су у Скупштини имали на располагању цео дан да грађанима Воводине у директном преносу кажу како мисле да им помогну, зауставе исељавање или да обештете Војводину јер су у бесцење продали њене ресурсе, па и онај најважнији војводански Нафтагас", наводи ЛСВ.

"Сада смо већ уверени да је одлука самозване опозиције да не уцествује у расправи о Резолуцији о Војводини и о Предлогу закона о финансирању Војводине начин да се избегне изношење јасног става о Војводини", наводи генерални секретар ЛСВ Бојан Костреш. 

ЛСВ, како додаје није изненађена, јер се небројено пута уверила да је реч о изразито централистицким и националистицким странкама.

"Треба ли да подсећамо да су управо ДС и њени деривати окупљени у СзС и које није срамота да буду у друштву прољотихћевских покрета ... донели овај и овакав Устав који је генератор друштвене и политичке кризе у Србији?", навео је Костреш.

Према његовим речима, "не треба понављати да је тај и такав - накарадан - Устав донет под изговором свесрпске саборности", и да су ЛСВ и ЛДП и ретке НВО биле за бојкот таквог Устава који је Војводину свео на "финансијске разломке".

"Треба ли да подсећамо да је генерални секретар ЛСВ-а Бојан Костреш, тада као председник Скупштине Војводине, био једини представник државне институције, отворено позвао на бојкот уставног референдума који је упркос свим притисцима, намештањима и фалсификовањима – убедљиво и величанствено пропао", наводи ЛСВ. 

ЛСВ пита и зашто ДС када је имала све полуге власти није усвојила Закон о финансирању АП Војводине? 

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести