ЛСВ: Јеремићева изјава о годишњици Олује ултранационалистичкa

БЕОГРАД: Лига социјалдемократа Војводине (ЛСВ) осудила је данас изјаву једног од лидера Савеза за Србију Вука Јеремића о годишњици "Олује", наводећи да је његова реторика опасна за Србију и регион.
LSV logo
Фото: Dnevnik.rs

ЛСВ наводи да Јеремић, говорећи о Јасеновцу, злоупотребљава његове жртве у сврху унутарстраначке борбе у Србији.

Јеремић је, поводом годишњице хрватске акције "Олуја", рекао да је Србији потребна далеко промишљенија и одговорнија државна политика како се у будућности нашем народу не би догодио "неки нови Јасеновац - на Цетињу или у околини Приштине".

У ЛСВ оцењују да је Јеремићева изјава "хушкачка и ултранационалистичка" и додају да неће дозволити Јеремићу или било коме другоме да банализује и злоупотребљава невине жртве фашистичког терора.

"Пошто је сведен на ниво статистичке грешке у истраживањима јавног мњења, Јеремић верује да ће говором мржње према суседнима народима, Црногорцима, Хрватима, Албанцима успети да уграби неки политички поен", наводи се у саопштењу ЛСВ.

Како се истиче, овакви Јеремићеви иступи су дубоко антиевропски, шире мржњу и непријатељство према суседима, а Србију додатно изолују и удаљавају од Европе.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести