ЛСВ: Непримерени притисци Чепурина, Влада да тражи замену

НОВИ САД: Лига социјалдемократа Војводине сматра да је амбасадор Русије Александар Чепурин већ више пута изашао из дипломатског мандата, најпре у јавним наступима, а сада и у интервјуу Новостима, те да је прекршио одредбе Бечке конвенције о дипломатским односима из 1961, а тиме озбиљно злоупотребио гостопримство које му је Србија дала. 
lsv
Фото: Dnevnik.rs

Реагујући на интервјуу у којем се, између осталог, Чепурин пита "ко је газда Србије", ЛСВ одговара да Србија нема газду у земљи или ван ње, већ има свој Устав, законе и институције. 

ЛСВ наводи и да инсистирање Чепурина на "руском тзв.хуманитарном центру" у Нишу, односно инсистирање да се службеницима тог центра да дипломатски имунитет говори у прилог томе да се "они баве стварима које излазе из оквира хуманитарних послова". 

ЛСВ сматра да "непримерени и недипломатски притисци" амбасадора Чепурина на Србију, те његов претећи тон који је у свему понижавајућ за Србију као земљу домаћина, дају довољно повода Влади Србије да "дискретним дипломатским каналима" затражи од Русије замену Александру Чепурину адекватнијом особом. 

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести