ЛСВ: СНС званично обуставила процес придруживања Србије ЕУ

БЕОГРАД: Лига социјалдемократа Војводине (ЛСВ) сматра да је власт Српске напредне странке јуче званично обуставила процес придруживања Србије ЕУ, након што је председник те странке и државе Александар Вучић, како додају, у име власти у Београду одбацио оба европска услова - међусобно признање Србије и Косова и увођење санкција Русији.
LSV logo
Фото: Dnevnik.rs

У данашњем саопштењу ЛСВ од СНС захтева да без одлагања јасно сврста Србију на страну свих демократских држава и уведе санкције Русији, као и да се прекине блокада преговора са Приштином.

"Србија нема ни потенцијала, ни снаге за још један велики сукоб са демократским светом и још једно падање у беду и изолацију", наводи ЛСВ у саопштењу уз тврдње да је власт напредњака својом политиком довела до најтежих услова за придруживање наше земље ЕУ.

У Стразбуру је јуче усвојена резолуција Европског парламента, којом се тражи да Србија и тзв. Косово постигну споразум о нормализацији односа који је заснован на међусобном признању, као и да наша земља уведе санкције Русији.

Председник Вучић изјавио је јуче да Београд неће потписати споразум о међусобном признању са Косовом.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести