ЛСВ: Србија да прекине лутање и уведе санкције Русији

НОВИ САД: Лига социјалдемократа Војводине позвала је све проевропске и прогресивне политичке партије у Србији да подрже увођење санкција Руској Федерацији.
LSV logo
Фото: Dnevnik.rs

Све демократске земље Европе и света су увеле санкције Русији и јасно осудиле агресију на Украјину, наведено је у саопштењу.

ЛСВ је нагласила да су се санкцијама придружиле и традиционално неутралне земље, као и земље из региона, али Србија још није повукла тај потез.

"Политика ''две столице'', ''четири стуба'', ''и на исток и на запад'' је неозбиљна, лоша и практично немогућа. Наставак европског пута је једини гарант бољег животног стандарда и квалитетнијег, безбрижнијег и слободнијег живота грађана. Зато ми, као држава и као друштво, морамо да покажемо знатно већу одлучност на путу придруживања Србије Европској унији. Све друго представља лутање и бауљање у магли, без јасног циља, које веома лако може да се заврши ударањем главом у зид", наведено је у саопштењу ЛСВ.

Та странка сматра да Србија мора да се придружи тим санкцијама што пре.

"Тај чин не представља само снажну подршку глобалном миру и безбедности, већ и цивилизацијски искорак који нас приближава заједници европских земаља, којој припадамо историјски, културолошки и политички", саопштила је ЛСВ.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести