Лутовац:  Вучић да не потпише измене Закона о водама

БЕОГРАД: Председник Демократске странке Зоран Лутовац изјавио је данас да су измене и допуне Закона о водама противуставне и позвао председника Републике Александра Вучића да га не потпише.
Lutovac Zoran/Tanjug
Фото: Tanjug

Лутовац је на конференцији за новинаре оценио да се закон усваја за добробит појединаца, а не заједнице као и да представља "инструмент за узурпацију јавног добра" и "остваривање привилегија оних који су блиски са властима".

Он тражи и да иницијатори закона сносе политичку одговорност, а Уставни суд процени његову уставност.

Потпредседник градског одбора ДС у Београду Филип Таталовић рекао је да измене закона предвиђају да сви објекти који се налазе на водним површинама на дан ступања закона на снагу могу бити издати у закуп директном погодбом, тврдећи да има на стотине нелегално постављених сплавова.

Он је оценио да су измене закона о водама у супротности и са законом о јавној својини.

Лутовац је одговарајући на питања новинара у вези са изборним условима и отварању јавног сервиса за опозицију у јутарњем програму, рекао да је то ситан корак и да је битније да уређивачка политика буде таква да омогући благовремено и тачно информисање, а не да ли ће се неко из опизиције у програму појавити са неким из власти.

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести