Маја Гојковић у Бањалуци са Чубриловићем

БАЊАЛУКА: Председница Скупштине Србије Маја Гојковић састала се данас у Бањалуци с председником Парламента Недељком Чубриловићем, коме је честитала на поновном избору на функцију председника парламента тог ентитета БиХ, као и избор његовог највишег руководства Републике Српске.
Maja Gojkovic i Nedeljko Cubrilovic/Fonet
Фото: FoNet

Гојковићева, која у Бањалуци присуствује конститутивној седници Скупштине РС и инаугурацији председника и потпредседника РС, као и полагању свечане заклетве српског члана Председништва БиХ, истакла је да "овакав облик потврде демократских вредности и институција представља битан допринос стабилности и развоју добрих односа у региону".

Како је саопштено из њеног кабинета, она је указала да "присуство високе делегације Србије на конститутивној седници потврђује најчвршћу опредељеност и интерес за сарадњу и свеукупно продубљење односа, заснованих на укупној блискости и жељи за јачање братских веза на свим плановима".

Истакла је да ће Србија и РС, полазећи од највишег степена блискости и узајамне упућености, наставити интензивно да развијају политичку, економске и сарадњу на свим пољима, на основу Споразума о успостављању специјалних, паралелних односа из 2006. године.

Оцненила је и да након недавно успешних избора постоје услови за наставак плодотворне сарадње са Скупштином РС, посебно имајући у виду да недавно потписан Меморандум о образовању Комисије за сарадњу две скупштине омогућује свеобухватну и динамичну сарадњу, и додатни подстицај, посебно на нивоу радних тела.

Гојковић је захвалила на израженом ставу подршке суверенитету и територијалном интегритету, односно политици Републике Србије по питању Косова и Метохије, заснованом на поштовању међународног права, као и узајамној подршци и разумевању, додаје се у саопштењу.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести