Макрон честитао Вучићу: Подршка Француске на европском путу Србије

БЕОГРАД: Председник Србије Александар Вучић примио је честитку председника Републике Француске Емануела Макрона у којој се изражава подршка европском путу Србије и изражава уверење да ће Србија заједно са ЕУ и земљама Западног Балкана радити на обнови мира у Европи.
makron i vucic, Predsedništvo Srbije
Фото: Председништво Србије

У честитки се каже:

„Господине председниче, драги Александре,

Након председничких избора од 3. априла на којима Вам је изнова поверен мандат на челу Србије, упућујем Вам своје искрене и срдачне честитке.

Србија тежи да се прикључи Европској унији и заједници вредности која нас спаја. Уверен сам да ћете са одлучношћу наставити посао започет на том путу на коме можете да рачунате на подршку Француске, посебно током наредних месеци, у својству председавајуће Савету Европске уније.

Не сумњам да ће Србија знати, под Вашим вођством, да ради заједно са земљама чланицама Европске уније и земљама Западног Балкана на обнови мира који је доведен у опасност на нашем континенту руском агресијом против Украјине.

Изражавајући жељу да ћу моћи са Вама да наставим дијалог заснован на поверењу, у служби заједничке европске будућности и изврсности наших билатералних односа, молим Вас, господине председниче, да примите изразе мог дубоког уважавања“, наводи се у Макроновој честитки, саопштила је прес служба председника Вучића.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести