Макрон завршио посету Србији, Вучић га испратио 

БЕОГРАД: Председник Француске Емануел Макрон завршио је дводневну посету Србији, а до авиона на аеродрому "Никола Тесла" испратио га је председник Србије Александар Вучић.
1
Фото: Tanjug

Растанак двојице лидера био је срдачан, као што је био и сам дочек високог госта из Париза. 

Вучић је Макрона испратио уз црвени тепих и постројену Гарду Војске Србије.

Чињеница да је председник Србије лично испратио француског колегу говори о значају посете и добрим разговорима који су вођени у Београду.

Маркон је јуче имао званичне састанке и друге активности, којима је печат дало његово обраћање код Споменика захвалности Француској и поруке српском народу да су Француској и даље "у срцу". 

Такође, двојица лидера одали су почаст и браниоцима Београда и српској хероини из Блаканских и Првог светског рата Милунки Савић.

Данас, другог данас посете Макрон је, заједно са Вучићем, разговарао са студентима из Регионалне канцеларије за сарадњу младих (РYЦО) из целог региона.

Након тог састанка, за крај посете, Макрон је разговарао и са уметницима и истакнутим јавним лицностима наше земље, који представљају спону измеду Србије и Француске.

Током посете, француски председник је послао јасне поруке по питању Косова и Метохије, европских интеграција и сарадње Србије и Француске.

Истакао је да ће се ангажовати да се обнови дијалог и постигне свеобухватни, трајан и компромисан споразум, те да ће одржати специјални састанак са руководством Београда, Приштине и канцеларком Немачке Ангелом Меркел, с циљем да се омогући постизање споразума.

Макрон је истакао и да ЕУ мора да се реформише да би била спремна да прими Србију, да је Србија велика европска држава и нација која има своје место у Европи, али да и сама мора да настави реформски пут.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести