Макрон и Вучић са студентима Канцеларије за младе

БЕОГРАД:Председник Француске Емануел Макрон састао се данас пре подне, заједно са председником Србије Александром Вучићем, са студентима из Регионалне канцеларије за сарадњу младих (RYCO) из целог региона.
makron vucic
Фото: Tanjug/Predsedništvo

Двојица председника су се на почетку упознали с младима.

Пре разговора Вучић је с калемегданске терасе показао Макрону панораму Београда.

Разговором с младима Макрон је наставио посету Србији, током које је јуче имао званичне састанке и друге активности, којима је печат дало његово обраћање код Споменика захвалности Француској и поруке српском народу да су Француској и даље "у срцу".

Француски председник је послао јасне поруке по питању Косова и Метохије, европских интеграција и сарадње Србије и Француске.

Истакао је да ће се ангажовати да се обнови дијалог и постигне свеобухватни, трајан и компромисан споразум, те да ће одржати специјални састанак са руководством Београда, Приштине и канцеларком Немачке Ангелом Меркел, с циљем да се омогући постизање споразума.

Фото: Tanjug/Predsedništvo


Макрон разговарао са српским уметницима у Београду

После састанка с младима из региона Западног Балкана, председник Француске Емануел Макрон разговарао је у Београду и са уметницима и истакнутим јавним личностима наше земље, који представљају спону између Србије и Француске.

Састанак са српским уметницима је у организацији Амбасаде Француске у Србији и није отворен за медије.        

Макрон састанком са уметницима завршава дводневну посету Србији.


Макрон је истакао и да ЕУ мора да се реформише да би била спремна да прими Србију, да је Србија велика европска држава и нација која има своје место у Европи, али да и сама мора да настави реформски пут.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести