Вечера за Макрона: Ко је био присутан и шта је било на менију

БЕОГРАД: Свечана вечера, коју је за француског председника Емануела Макрона приредио председник Србије Александар Вучић, почела је синоћ око 22 сата у Ловачкој вили, која се налази у оквиру Виле "Мир".
makron
Фото: Tanjug (Zoran Stanić)

Поред Вучића и Макрона, вечери су присуствовали Макронови сарадници, као и поједини министри из српске владе.

Вечери су присуствовали премијерка Србије Ана Брнабић, српски шеф дипломатије Ивица Дачић, министри у влади Србије Синиша Мали и Јадранка Јоксимовић, директор канцеларије за КиМ Марко Ђурић, саветници председника Вучића...

На менију су биле пите са сиром, разне врсте роштиља, као и српска вина, а како преносе београдски медији разговарало се о геополитици, али и другим темама.

Макрон на ћирилици поручио "хвала српском народу"

Француски председник Емануел Макрон захвалио је на свом твитер налогу, на ћирилици, српском народу на пријатељству и љубави према Француској.

На споменику, који је у срцу Београда написане су речи: "Ми волимо Француску". То је снага нашег пријатељства, исклесана у камену. У име Француске, дошао сам да кажем хвала српском народу, написао је Макрон на свом Твитеру на ћирилици.

Макрон је подсетио и да 18 година ниједан француски председник није посетио Србију што је превише.

Овде сам да разговарамо о целој нашој заједничкој прошлости. И да отворимо нову страницу између наше две земље, написао је Макрон у другом Твиту на француском језику.

Иначе вест о посети Макрона објављена је и на Твитеру Јелисејске палате, као и говори Макрона и председника Србије Александра Вучића на конференцији за новинаре и код Споменика захвалности Француској, на Калемегдану.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести