Мали и Сијарто: Заједничка борба против последица короне

БЕОГРАД: Министар финансија Синиша Мали, у својству изасланика председника Србије Александра Вучића, разговарао је данас у Београду са министром спољних послова Мађарске Петером Сијартом, изаслаником премијера Виктора Орбана
 Mali i Sijarto Foto: Tanjug/video
Фото: Мали и Сијарто Фото: Танјуг/видео

Разговарано је о ситуацији након завршетка пандемије вируса корона и економској сарадњи Србије и Мађарске.

На састанку је закључено да и Србија и Мађарска интензивно раде на плановима за отклањање економских последица пандемије, као и да је заједничка борба европских земаља неопходна да би се што лакше превазишли изазови са којима се суочава цео свет.

Два министра су у својству изасланика наставили разговоре које су председник Вучић и премијер Мађарске Виктор Орбан имали у Будимпешти и у Београду у претходних неколико недеља.

Они су разговарали о ситуацији након завршетка пандемије вируса корона и о сарадњи између Србије и Мађарске у погледу економије.

Сагласили су се да ће само удружена борба против ове пошасти, успети да после завршетка пандемије додатно оснажи и Србију и Мађарску.

Заједничким радом и одлучним мерама ће се превазићи потешкоће, посебно у економском смислу, закључили су Мали и Сијарто, а наводи се у саопштењу Министарства финансија.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести