Мали: Кампања против мене годинама, важно ста мисле грађани

БЕОГРАД: Министар финансија Синиша Мали рекао је вечерас да кампања против њега не траје последњих месеци, већ годинама, али истиче да је за њега вазно шта грађани мисле о његовом раду и оним што је постигнуто за Београд и Србију.
sinisa mali
Фото: Tanjug (Dragan Kujundžić)

"Од тренутка када сам постао градоначелник Београда, баш тада је кренула та кампања око доктората", рекао је Мали у интервјуу за Студио Б.

Он је истакао да је у међувремену четири, пет комисија показало и доказало да докторат није плагијат, да је рад прошао увид јавности, разне комисије и правну процедуру.

"Међутим, код неког дела људи све се своди на политику, када не могу да вам кажу ништа око вашег рада, око резултата вашег рада, онда крену са таквим политичким нападима", оценио је Мали.

Наводи да је магистрирао на Економском факултету, отишао у Америку као стипендиста, у Србији добијао разне награде, а да је онда докторат био логичан наставак и то у области којом се бавио 20 година, реструктурирање предузећа, повећање вредности.

Како каже, можда је погрешио што на време није реаговао на такву кампању против њега, али додаје да није хтео да се меша у самосталност Универзитета и да од тога прави политичку причу.

"Мислио сам да ће цела процедура и људи који се тиме баве на крају тих пар стручних комисија које су током 5 година потврдиле да то није плагијат, да ће то Универзитет и прихватити", каже Мали, додајући да се онда појаве појединци као Ђилас или Сергеј Трифуновић који су рекли да ће бити проглашен за плагијат, или назови студенти.

"На крају по њима нема притиска на комисију, нема притиска на ректорат. Па шта је то него притисак", указује Мали.

Он додаје да је у емотивном тренутку рекао и да би најрадије због свега поцепао докторат.

"А онда лепо да их позовем све и да кажем господо, написаћу нови докторат. Дакле то је постало политичко питање, хајде само да завршимо са тим. Ако вам је то толико велики проблем, ако немате шта да ми кажете о мојим резултатима, о моме раду, ако је докторат највећи проблем - нека вам. Ја се само надам да ће комисија која тек треба да донесе одлуку, ту одлуку донети на основу папира, на основу анализа, а не на основу притиска који имају", истиче Мали.

Он наводи и да је за њега много важно шта грађани Србије мисле о његовом раду, да ли му замерају што расту плате и пензије, што нам је јавни дуг никада мањи, што стопа незапослености пада, што имамо суфицит у буџету.

"Ја мислим да ту немају шта да ми замере", истиче он.

Говорећи о опозицији каже да само може да се насмеје оно што они раде.

"Они нека раде свој посао како га раде, а народ на крају даје своје мишљење и њихова политика политика вешала на Теразијама, политика малтретирања венчаних кумова, политика да улећете у РТС, политика да опкољавате председника где год да крене, то није политика већ је недостатак политике. Ако шире ту мржњу нека је шире, ја хоћу да ширим рад, хоћу да ширим будућност, неку причу око будућности", поручио је Мали.

Упитан да прокоментарише одликовање које је недавно добио од цркве, због помоћи да се црква у Барзиловицу у општини Лазаревац заврши, он позива оне који то коментаришу да и сами помогну.

Имао сам могућност, нашли смо неки новац да се заврши, мени је срце било пуно када се отварала та црква", каже он и додаје: "Они су одмах нашли неку политику у томе", рекао је Мали.

"То је наша политика да помажемо грађанима. Да разговарамо са њима да видимо шта им треба, па ако не можемо одмах да помогнемо онда мало касније када се прикупе средства. Наша политика је да градимо, а не као од ових из опозиције да руше", поручио је Мали.

EUR/RSD 117.1205
Најновије вести