Мали: Пуна градска каса савршен плен за Ђиласа

БЕОГРАД: Градоначелник Београда Синиша Мали изјавио је данас, поводом најаве Драгана Ђласа да ће се кандидовати за градоначелника, да се Ђилас не враћа у политику јер има нову визију за Београд, већ зато што је "очигледно" да је њему и "његовој дружини" понестало пара. 
sinisa mali tanjug rade prelic.jpg
Фото: Танјуг (Раде Прелић)

"Ђилас је позицију градоначелника користио за лично богаћење, док су Београђани грцали у дуговима и борили се да преживе немаштину која их је задесила услед пљачке градске касе", навео је Мали у писаној изјави. 

Он је рекао да је актуелна градска власт, после великих спроведених реформи, вратила огромне дугове, спасила економију, отворила више од 1.100 градилишта, смањила незапосленост за 20.000 и исплатила сва потраживања социјално угрожених грађана. 

"Београд и Београђани данас имају више новца него раније и зато је данашња пуна градска каса савршен плен за Мишковића, Ђиласа и Шапића. Док су се Београђани гушили у дуговима већим од милијарду евра, нису ни знали да су се профити и милиони на рачунима Ђиласових фирми из године у годину увећавали до чак 800 пута", навео је Мали.

Он је додао да актуелна градска власт жели да настави да гради, улаже у град, помаже најугроженијима, " преко којих су се тајкуни раније богатили".

"Да градимо бољу, лепшу и светлију будућност, док Мишковић, Ђилас и Шапић новац из градске касе желе да ставе у своје џепове и тако Београђане опет завију у црно", каже Мали.

Додаје да Мишковић, Ђилас и Шапић имају право да се кандидују на изборима и покушају опет да опљачкају Београђане, али да ће им СНС бити озбиљна препрека на том путу.

"И да им нећемо допустити да тек тако лако улете у градску касу и опљачкају оно што су Београђани у протекле четири године зарадили и уштедели", рекао је Мали.

Ђилас је данас најавио кандидатуру за градоначелника Београда.

EUR/RSD 117.1117
Најновије вести