Мало српских политичара на Молитвеном доручку

БЕОГРАД: Традиционалном Молитвеном доручку чији је домаћин амерички председник Доналд Трамп, у четвртак ће у Вашингтону присуствовати 3.000 гостију из више од 100 земаља.
Vašington, Foto: AP Photo/Susan Walsh
Фото: AP Photo/Susan Walsh, File

Међу њима биће и потпредседник Скупштине Владимир Маринковић рекао је за Политику рекао да ће се до тада срести с више конгресмена и сенатора међу којима су Стив Стајверс и Емануел Кливер, копредседавајући српског кокуса.

Видећу се такође са члановима кабинета Доналда Трампа, са секретаром за становање и урбани развој Беном Карсоном, а на самом догађају 6. фебруара очекујем прилику да се видим с државним серкетаром Мајком Помпеом, као и с Иванком Трамп, рекао је Маринковић.

Како је пренела РТВ Нови Пазар, у Вашингтон је и ове године позван директор опште болнице Нови Пазар Мехо Махмутовић, а према медијским написима, престижном догађају као и више пута досад присуствоваће и лидер Српског покрета обнове Вук Драшковић и његова успруга Даница.

Утисак је ипак, пише Политика, да у Србији више не влада јагма да се обезбеди позивница за овај скуп као у првој декади овог века.

Шеф дипломатије и први потпредседник Владе Ивица Дачић добио је позив и овог пута, али као и прошле године неће ићи због обавеза. На пут неће ни још један редован учесник, министар у влади и председник Српске народне партије Ненад Поповић, пише лист.

У својству лидера Покрета обнове Краљевине Србије Жика Гојковић добија позив другу годину заредом, али ни он, како се наводи, због обавеза не може да иде.

EUR/RSD 117.1216
Најновије вести