Мандић: Кривокапић потписује уговор са СПЦ кад оснује странку

БЕОГРАД: Један од лидера Демократског фронта Андрија Мандић тврди да ће премијер Здравко Кривокапић потписати Темељни уговор са Српском православном црквом кад буде кренуо да оснива своју странку.
Andrija Mandic/Tanjug
Фото: Rojters

Мандић је, гостујући на ТВ Хепи, истакао да садашња власт у Црној Гори има много горе односе са Србијом него када је на власти био Мило Ђукановић, те да су ишчекивања српског народа након литија изневерена.

“Ми данас имамо власт која није спремна ни да са СПЦ потпише Темељни уговор како је договорено. Сада Кривокапић каже потписаћу га ускоро, када будем оснивао своју странку”, рекао је Мандић.

На тај начин ће, каже, Кривокапић убирати политичке поене.

 

Кривокапић: Нећу формирати странку 28. августа

Црногорски премијер Здравко Кривокапић није данас у Пљевљима негирао да ће формирати партију, али је изричито рекао да то неће бити 28. августа како, како је казао, тврде одређени медији, одређени политички анаитичари и, по њему, "потрошени политичари који читавог жвота спинују одређене лажи и остају живи".

Кривокапић је то рекао одговарајући на питање да ли ће основати странку 28. августа.

Приметио је да толико лажи кола медијима.

"Ја бих вас замолио да напокон дођемо до онога што је најважније да више причамо о пројектима, а мање се бавимо дневно политичким ставовима одређених политичких субјеката, политичких аначитичара, наручених историчара итд. Ово је време у којем да би Црна Гора била другачија мора да се ради, да се мање прича, а више ради", рекао је Кривокапић, пренеле су подгоричке Вијести.

Кривокапић притом није одговорио на питање да ли ће председник његове странке бити актуелни министар финансија и социјалног старања Милојко Спајић, иначе, премијеров највернији сарадник.

EUR/RSD 117.1119
Најновије вести