Мандић: Пропустили смо шансу, ДПС жели повратак на власт

БЕОГРАД: Лидер Демократског фронта(ДФ) Андрија Мандић изјавио је, после изгласавања неповерења влади Дритана Абазовића, да му је жао што су пропустили велику шансу да после два велика експеримента остану у оквиру парламентарне већине, освојене на изборима пре две године, и сачувају све оно што су обећавали грађанима Црне Горе.
s
Фото: Youtube Printscreen

Он је такође рекао да Демократска партија социјалиста(ДПС) Мила Ђукановића тражи партнера са којим би могла да се врати у Владу, али да не зна да ли ће у томе успети.

"Јуче смо пропустили велику шансу да конституишемо владу која би била израз оне парламентарне већине која је победила на изборима 30. августа 2020. Уложили смо велику енергију, не због политичара, него због народа који се радовао да је после 30 година смењена власт Мила Ђукановића", рекао је Мандић за РТС.

Како је напоменуо, ДФ је уложио велику енергију радећи на односима УРЕ и демократа и да покушају да пронађу заједнички језик али да су то, како је рекао, тврдо закуцане позиције.

"Једна страна не жели више да прави договоре у оквиру те парламентарне већине, ако се промени њен премијер, а друга страна је имала жељу да се све врати на почетак. Жао ми је што смо пропустили ту велику шансу да после два велика експеримента који нису дали резултате да останемо у оквиру те парламентарне већине", поручио је Мандић.

Он је истакао да ће влада Дритана Абазовића бити упамћена по потписивању Темељног уговора са СПЦ и да је то важно за српски народ у Црној Гори и за СПЦ.

"Тај документ има велику тежину. Прича коју смо јуче чули о борби против организованог криминала и корупцији, посебно прозивање шефова организованих криминалних група била је добра основа да у једном партнерском односу покушамо да сачувамо све оно што смо обећавали грађанима Црне Године. На жалост, до тога није дошло, а расплет ситуације је тешко прогнозирати", констатовао је Мандић.

Каже да је ДПС јуче у парламенту однела једну велику победу, с обзиром да је то била њена иницијатива.

"Постоји нека могућност да дође до ревитализације, свакако они ће тражити партнера за формирање владе у којој ће учествовати ДПС", поручио је Мандић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести