Марија Обрадовић: Озбиљније странке излазе на изборе и боре се

БЕОГРАД: „Бојкот је параван за оне који немају политички програм, немају људе и безидејни су, па самим тим коме они могу да буду избор, оценила је Марија Обрадовић, потпредседница Српске напредне странке (СНС) одговарајући на питање може ли бојкот да утиче на легимитет будуће власти.
marija obradovic
Фото: Танјуг/ Зоран Жестић/ Марија Обрадовић

У интервјуу за "Блиц", она је истакла да иоле озбиљније странке излазе на изборе и боре се.

“То поштујем. Знају да је тешко направити резултат, али не одустају од својих бирача, а на неким следећим изборима ето нове шансе за њих. То бирачи цене, кад се борите. Љути бојкоташи су једноставно лењивци који траже изговор", рекла је Обрадовићева.

На коментар да је Покрет слободних грађана ипак преломио да изађе на изборе, рекла је: “Па и ћорава кока убоде понеко зрно”.

С друге стране, истакла је, СНС се бори и - очекује победу.

“Трудимо се да наша листа под бројем 1 ''За нашу децу'' освоји довољан број гласова, бар 126 посланичких места у републичком парламенту, како нас не би уцењивале нереалним захтевима остале странке” рекла је потпредседницка СНС-а.

Додала је да је, према њеном мишљењу, највећи ризик да се гласачи СНС опусте верујући у победу листе број 1 са именом Александра Вучића и без њиховог гласа, па да не изађу 21. јуна.

“Зато је веома важно да у што већем броју гласамо за листу број 1+ и омогућимо наставак инвестиција, нова радна места, наставак подизања економије,” истиче Обрадовићева.

Она је рекла да ће кампања, која је засад ограничена на наступе и различите акције на терену, све уз мере опреза због епидемије корона вируса, и због бирача, али и због страначких активиста, почетком јуна биће видљивија.

Најавила је да ће, како се буде ближио дан избора 21. јун, бити појачани медијски наступи републичких и локалних функционера, припремљени су упечатљиви спотови о досадашњим резултатима рада и плановима странке за бољу и напреднију Србију.

Иако је, како каже, “у кампањи од краја 2008. године, јер су неки избори у току или обилази одборе по Србији”, сада има само мало гушћи распоред, а због епидемије корона вируса ова кампања је нешто другачија од осталих.

“Знатно је повећан број телевизијских гостовања по целој Србији. Опрезни смо због епидемије, избегавамо скупове, онлајн алатке нам помажу, посебно када су млађи бирачи у питању,” објашњава Обрадовићева.

“Радујем се и надам већим скуповима, јер енергија која се осети пред великим бројем људи који деле вашу политичку идеју и очекују победу јединствен је осећај,” истиче Обрадовићева.

На питање “Блица” колико ће СНС издвојити новца за кампању, каже да је то тешко у овом тренутку рећи прецизно, јер помажу и чланови странке из сопствених прилога, желе да буду део победничке прице.

“Свакако ћемо поднети детаљан извештај о трошковима у кампањи. Наш извештај је увек био прецизан, на време, за разлику од осталих странака. Председник Вучић увек инсистира да нам страначке финансије буду уредне и одрживе, тако да смо спремни ушли у кампању,” наглашава Марија Обрадовић.

Након јунских избора, како каже, радиће искрено за грађане, као и до сада, и додаје да је још много посла пред женама у политици.

“Избориле смо се да будемо видљивије, а сад треба и наше резултате да учинимо видљивијим. Паметне, вредне, способне, модерне жене срећем свакодневно и желим да их умрежим да заједно подигнемо Србију на ноге. Женску енергију међу бирачима нисмо довољно активирали, а то је вулкан”, рекла је Обрадовићева.

Када је реч о дешавањима у Црној Гори и Закону о слободи вероисповести и привођењу владика сматра да ће време показати колико смо паметно поступили суздржавајући се од исхитрених одлука и напомиње да ће Србија увек наћи начин да заштити интересе свог народа, где год он живео.

Одлуку црногорских власти да отвори границе за седам држава, али не и за Србију оцењује као неодмерен потез, без размишљања о тајмингу и последицама такве одлуке, бар економским, ако не осталим, пођеднако важним.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести