Марковић (СНС): Обрадовић сада "глуми" и позива на дијалог

БЕОГРАД: Члан Главног одбора СНС Александар Марковић тврди да лидер Двери Бошко Обрадовић покушава да притиском на тужилаштво натера надлежне органе да га „амнеситрају“ због инцидента испред Дома народне скупштине 8. маја.
aleksandar markovic SNS jutjub
Фото: Youtube Printscreen

Марковић каже да је Обрадовић познат по скандалима, изазивању инцидената, физичким „насртајима“ на политичке неистомишљенике и нападима на жене..., а да сада „глуми“ и позива на дијалог.

„Покушај линчовања Ристичевића испред парламента за Обрадовича је „политички протест посланика Двери““, навео је Марковић у саопштењу достављеном медијима.

Додао је да Обрадовић и остали представници СзС „тако замишљају Србију“, у којој би, како каже, „батинање политичких противника требало да буде легитимно“.

„Насиље никада не сме бити пожељан модел понашања и зато тужилаштво не сме да подлегне притисцима Обрадовића, ма колико су они учестали, јер закон мора бити исти за све“, закључио је Марковић.

Обрадовић и још тројица чланова Двери су раније данас саслушани пред Првим основним тужилаштвом у Београду и том приликом негирали насиље над министром здравља Златибором Лончарем и послаником Марјаном Ристичевићем, наводећи да није било физичког обрачуна, нити жеље за тим, већ да је то био политички протест четворо посланика Двери.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести