Мартиновић: Амфилохије политички противник Вучића, Владе, СНС

НОВИ САД: Шеф посланичке групе Српске напредне странке у Скупштини Србије Александар Мартиновић, оценио је да је митрополит црногорски-приморски Амфилохије, изјавом у којој истиче бојазан да политика председника Србије Александра Вучића „води издаји Косова“, сврстао себе у политичке противнике председника Републике, Владе Србије и Српске напредне странке.
aleksandar martinovic, mc.rs
Фото: mc.rs

Коментаришући речи црквеног великодостојника, Мартиновић је за Радио - телевизију Војводине казао да је таква изјава крајње непромишљена, нецрквена, недуховна и дневнополитичка.

Мислим да је Амфилохија на најбољи начин демантовао српски патријарх Иринеј, када је рекао да се Александар Вучић лавовски бори за очувнаје Косова и Метохије у саставу Србије, као што се лавовски борио и за Републику Српску, поручио је Мартиновић.

Према његовој оцени, митрополита црногорско-приморског демантовао је цео српски народ на Косову и Метохији, пошто је крајем прошле године на изборима за парламент Косова од 10 резервисаних места за Србе, све освојила Српска листа, која је имала отворену подршку Александра Вучића и Владе Србије.

Српски народ на Косову и Метохији је листом за политику коју води Александар Вучић, тако да ја не морам да браним Александра Вучића од Амфилохија Радовића, јер га је одбранио српски народ на Косову и Метохији, закључио је Мартиновић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести