Мартиновић и Божић настављају штрајк глађу

БЕОГРАД: Посланици СНС Александар Мартиновић и Сандра Божић наставиће штрајк глађу јер, по њиховој оцени, тужилаштво не ради свој посао, а Мартиновић је поручио да Драган Ђилас и Бошко Обрадовић не могу да буду "равноправнији" од осталих грађана.
martinovich_11h
Фото: Танјуг (Видео)

Данас је трећи дан како тужилаштво не реагује због тога што је Обрадовић напао посланика Марјана Ристичевића и готово покушао да га убије, рекао је Мартиновић на конференцији за новинаре испред парламента и поново апеловао на тужилаштво да ради свој посао.

Мартиновић је рекао да је насиље фашиситчки метод и не сме да буде део политике.

Према његовим речим, нико у Србији нема право да буде "слеп и глув", на то што се појединци користе фашистичким методама да би дошли на власт.

Мартиновић је рекао да би посланици СНС протестовали и да је овде претучен Обрадовић или Ђилас, наводехи да тужилаштво мора да реагује на све.

Он је рекао да, ако тужилаштво успостави двоструке аршине, онда је демократија у великом пробблему.

"Постоји проблем у једном делу наше тужилачке власти, где постоји уврење да има ''надљуди'', а сви други су ''подљуди''", рекао је Мартиновић.

Он је додао и да је Обадовићу синоћ донет прво јастук, а онда и храна, те да се данас могло чути да је Обрадовић на строгом посту.

"Ни њима самима није јасно шта раде", рекао је Мартиновић.

Он је додао да остају у штрајку док надлежни не почну да раде свој посао.

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести