Мартиновић: Назиру се посланички клубови Јеремића и Јанковића

БЕОГРАД: Шеф посланичке групе СНС Александар Мартиновић каже да се назире формирање још две посланичке групе у парламенту, од којих је једна, и то она Вука Јеремића, већ формирана, али да њени посланици неће то да потврде. Мартиновић је, пред крај расправе у Скупштини, рекао да му се чини да је посланичка група Вука Јеремића већ формирана, а да се назире и посланицка група Саше Јанковића, за коју каже да не зна да ли ће бити формирана. 
skupstina srbije martinovic
Фото: Tanjug (Zoran Žestić)

У расправи у Скупштини Србије о измени одлуке о члановима скупштинских одбора којима се, на предлог ЛСВ и ДЈБ, разрешавају чланства посланици који су иступили из тих посланичких група, о крађи мандата и прекрајању изборне воље говорили су лидер радикала Војислав Шешељ и шеф посланичке групе Двери Бошко Обрадовић који каже да је парламент постао пијаца.

Одговарајући на те наводе, Мартиновић је рекао да СНС није украла ниједан глас нити један мандате, те да напредњаци нису украли мандат Марка Миленковића који је недавно напустио СРС. 

Мартиновић је навео да је Миленковић у оставци на посланичко место навео да не жели да буде у СРС и да не жели да буде у посланичком клубу радикала јер се у тој странци, како наводи, не цене рад и резултати, већ „Вјерицине улизице и полтрони“, мислећи на посланицу СРС Вјерицу Радету. 

То што се неко јуначи, а на изборима је добио 2,29 одсто или нешто више од четири одсто гласова, немам ништа против, али оно што су изнели, не стоји, поручује Мартиновић. 

Како је даље рекао, нико из Двери и СРС није покраден. 

Ниједан мандат или глас вам нико није украо. Ставите прст на чело и размислите какву сте кампању водили. А какву сте кампању водили, толико сте гласова добили, поручио им је Мартиновић. 

Када је реч о чланству у скупштинским одборима, Мартиновић каже да су о томе обављене консултације са свим шефовима посланичких група, међу којима је било и оних који нису желели да дођу, па су слали своје представнике. 

Не стоје, каже, критике да нису били позивани на разговор, приметивши да је било и уцена за место председника Одбора за контролу служби безбедности, на које СНС, истиче, не пристаје. 

Што се тиче друге посланичке групе која оптужује СНС да краде гласове или мандате, они су добили место председника Одбора за дијаспору. Да ли је то небитан одбор, не знам, мислим да су сви важни. У име СНС хоћу да кажем, нико овде није покраден, оштећен, ничији мандат или глас нисмо украли, поручио је Мартиновић. 

Како је навео, од 1990. године се није десило да неко на изборима освоји више од два милиона гласова, те да је нормално да напредњаци кажу да су поносни на резултата Александра Вучића. 

Шта то значи - да СНС треба да служи неком као врећа за ударање. Наравно да нисмо врећа за ударање. Нормално је да кажемо да смо поносни на чињеницу да је будући председник Александар Вучић, рекао је Мартиновић и реторички упитао каква би нас будућност чекала да су победили они који говоре језиком псовки и увреда. 

Поводом позивања да РИК не прогласи коначне резулатате председничких избора, Мартиновић каже да РИК не бира председника Србије, те да у случају да Комисија не утврди коначне резултате, то може да учини Управни суд. 
 

EUR/RSD 117.1155
Најновије вести