МЦП: Литије ће бити мирне и ненасилне

ЦЕТИЊЕ: Митрополлија црногорско приморска (МЦП) саопштила је данас да полиција и њен директор Веселин Вељовић, што се Цркве, свештенства, монаштва и верника тиче, могу да буду потпуно растерећени, јер ће најављене протестне литије, како кажу, имати карактер какав су имале и пре епидемије - биће мирне и ненасилне.
litije
Фото: Танјуг (Видео), илустрација

Поручују да ће само њени учесници бити чврсти и одлучни у одбрани својих верских права, права своје Цркве и својих светиња.

Истичући да је правда и истина на њиховој страни, у саопштењу МЦП објављеном на званичном сату митрополије, се констатује "да је актуелни режим по ко зна који пут политички злоупотребио Национално координационо тело за заразне болести (НКТ) и искористио као штит директору Управе полиције Веселину Вељовићу".

Вељовић је јуче саопштио да полиција неће дозволити масовна окупљења због претње по здравље људи од корона вируса.

Митрополит Амфилохије најавио је претходно да ће од 14. јуна поново кренти протестне литије против спорног Закона о слободи веросиовести.

Иначе, Црна Гора је већ прогласила крај епидемије на основу званичних резултата Института за јавно здравље, који су показали да у тој земљи 28 дана узастопно нема корона вируса.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести