Медији: Курти планира хапшење 600 Срба; приведен Богдановић

БЕОГРАД: Новости су вечерас објавиле да су дошле у посед списка на којем се налазе имена 600 Срба, чије хапшење, како наводе, планирају привремене приштинске институције, док Коха пише да је српска гранична полиција привела лидера Грађанске иницијативе "Одговор" Бобана Богдановића на административном прелазу Мердаре.
merdare
Фото: Tanjug (C. Vitorović, arhiva)

Приштински медији раније ове недеље објавили су да се припрема хапшење 230 Срба који се терете за наводне ратне злочине, а Новости наводе да се на списковима за хапшења, до којих је дошао лист, налази чак 600 имена.

С друге стране, приштинска Коха пише да је министар за заједнице и повратак у влади у Приштини Ненад Рашић рекао за тај лист да је српска гранична полиција зауставила Богдана Богдановића на административном прелазу Мердаре и напомиње да је на истом прелазу задржана и саветница Рашића Рада Трајковић.

Рашић је за Коху изнео тврдњу да је реч о "незаконитом политичком прогону Срба" који нису сагласни са политиком председника Србије Александра Вучића.

Богдановић је на КиМ боравио од 14. децембра, када је с Рашићевом Грађанском иницијативом "Слобода, правда, опстанак" потписао у Чаглавици меморандум о сарадњи и заједничком представљању.

Трајковић је јутрос објавила на Твитеру да је пуштена на кућно лечење након што је, како су пренели медији, пребачена санитетским возилом у Прокупље пошто јој је позлило док је чекала на прелазу Мердаре, где је, како су навели медији, држана скоро 20 сати на српској страни прелаза.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести