Медији:На Јарињу специјалци РОСУ с ознакама КБС

ЈАРИЊЕ: На администартивном прелазу Јариње је током смене специјалних припадника полицијске јединице РОСУ примећено да они носе и ознаке тзв. Косовских безбедносних снага (КБС), пишу Новости.
rosu kosovo
Фото: Tanjug, arhiva

Лист наводи да се на фотографијама које је њихов репортер направио током смене РОСУ на Јарињу види један од њених припадника како носи ранац са ознаком такозваних Косовских безбедносних снага.

Новости постављају питање да ли то значи да су привремене власти у Приштини међу специјалце РОСУ инфилтрирале и припаднике КБС.

Приштински медији: Снајперисти надгледају административне прелазе

На административном прелазу Јариње, где су распоређени припадници РОСУ ради скидања српских регистарских таблица, ситуацију надгледају и снајперисти које је послала Приштина, преносе приштински медији.

Љајми је објавио фотографије припадника РОСУ опремљеног снајпером на једном од планинских врхова на северу КиМ.

Приштински медији пренели су да је на истом задатку распоређено више припадника РОСУ.

На административним прелазима Јариње и Брњак од јутрос је мирно, а саобраћај у оба смера и даље је у прекиду и обустављен је транспорт робе и производа ка Косову и Метохији.

Како јавља извештач Танјуга, грађани са севера Косова и Метохије, незадовољни одлукама Приштине да забрани употребу српских регистарских таблица на Космету и даље држе под блокадом деоницу пута Рашка - Косовска Митровица.

На магистралном путу Рашка - Косовска Митровица у месту Јариње налази се десетак борних, оклопних возила специјалне јединице РОСУ.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести