Мемић: Изградња речних корита на угроженим подручјима до почетка октобра

БЕОГРАД: Министар туризма и омладине Хусеин Мемић изјавио је данас да ће до почетка октобра ове године почети изградња речних корита на подручјима угроженим поплавама.
Танјуг/видео
Фото: Танјуг/видео

"Долазим из Новог Пазара, биле су велике поплаве. На речном кориту око реке Трнавице и Јошанице увек имамо проблем зато што тај цео део није укорићен. Оно што је јако битно, а то сам рекао и пре неколико дана на гостовању на РТС, јесте да ћемо ми негде до краја јуна или почетак јула имати расписивање јавне набавке посредством Светске банке и да ћемо успети да, верујем, до краја септембра или до почетка октобра кренемо са изградњом речних корита на тим угроженим подручјима. Јако је битно пре свега да ми као функционери, ми као министри, да ми као људи, у оваквим ситуацијама будемо са народом", изјавио је Мемић за Танјуг.

Он је додао да су приликом обиласка домаћинстава људи показали разумевање да су у питању елементарне непогоде.

"Драго ми је да је Влада Републике Србије јуче на седници оформила Радну групу за санацију поплава и сигуран сам да ће успети да свим људима којима је нанета велика материјална штета изађу у сусрет", додао је министар Мемић.

EUR/RSD 117.1708
Најновије вести