Михајловић: Боримо се против женомрзаца какав је Вацић

БЕОГРАД: Потпредседница Владе и председница Координационог тела за родну равноправност Зорана Михајловић осудила је данас, како наводи, примитивно понашање Мише Вацића, којим је увредио министарке Дарију Кисић Тепавчевић и Гордану Чомић.
mihajlovic
Фото: TANJUG/ KABINET POTPREDSEDNICE VLADE REPUBLIKE SRBIJE/ ALEKSANDAR STOJANOVIC/ bs

"Нажалост, ништа необично од стране једног примитивца који је осведочени женомрзац. Али, то не значи да би ми остали требало да ћутимо и пуштамо простаке да нас вређају и понижавају. Или бар да мисле да могу да нас увреде", рекла је Михајловић.

Сматра да, када сви као друштво будемо подигли глас против простаклука, увреда и језика мржње, онда такви више неће добијати простора у јавности.

Поводом снимка Вацића из једног свињца који се појавио на друштвеним мрежама, а у којем помиње и министарке, Михајловић каже да је неприхватљиво да се овакве појаве толеришу у једном друштву које тежи даљем просперитету и развоју.

"У времену када се боримо да се положај жена у нашем друштву побољша, да едукујемо грађане и грађанке о родној равноправности, потреби да поштујемо једни друге, свако, а посебно они који имају простор у медијима, сносе одговорност за своје речи и поступке", наводи Михајловић.

Поручила је да се држава јасно определила да жели да створи једнаке услове за жене и мушкарце, јер је то питање нашег напретка.

"Свако ко покушава да на овај начин понизи жене заслужује осуду. Јер нико нормалан не жели да му дете одраста у друштву у којем се негује култура простаклука и насиља и против тога ћемо се борити", закључила је Михајловић.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести