Михајловић: Брнабић да одлучи да ли ћемо добити модеран Закон

БЕОГРАД: Одлуку о томе да ли ће Србија добити модеран Закон о родној равноправности треба да донесе премијерка Ана Брнабић, изјавила је данас потпредседница владе Зорана Михајловић.
zorana mihajlovic
Фото: Tanjug (Rade Prelić, arhiva)

„Да ли ћемо добити Закон о родној равноправности и какав ће он да буде и да ли ће да буде модеран, мислим да је то одлука на најбољој од нас, а најбоља од нас је она која тренутно води владу, госпођа Брнабић“, рекла је Михајловићева.

Михајловићева је додала да је „можда фер да жена одлучи“ о том закону.

Председница Координационог тела за родну равноправност је, одговрајући на питања новинара у Метрополу, казала да Брнабић треба да одлучи да ли ћемо имати модеран закон и да ли стварно идемо у Европу и да ли стојимо на Закону из 2009. који никада није примењен и због којег имамо као резултат на десетине убијених жена.

„Ако је наш стартешки циљ да идемо према ЕУ, онда је то модеран закон који има и подршку Брисела и треба да се нађе на расправи у парламенту где ће сви посланици моћи да се изјасне“, казала је Михајловић.

Нацрт Закона о родној равноправности од прошле јесени заглављен је у полемици између председнице Координационог тела за родну равноправност Зоране Михајловић и министра за рад, запошљавање и социјалну политику Зорана Ђорђевића.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести