Михајловић: Будите опозиција власти, не успесним женама

БЕОГРАД: Потпредседница Владе и председница Координационог тела за родну равноправност, Зорана Михајловић рекла је данас реагујући на изјаву потпредседнице Народне странке Санде Рашковић Ивић да су новоизабране градоначелнице послушни војници СНС-а- да такве, злонамерне оцене не доприносе унапређењу родне равноправности и положаја жена у друштву.
mihajlovic, tanjug
Фото: TANJUG / MILICA NIKOLIC / bb

„Када чујете негде да је жена жени вук и да нам фали женске солидарности и подршке, не можете а да не помислите и на Санду Рашковић Ивић, која уместо да подржи то што имамо све више жена у политици и на позицијама са којих се доносе одлуке, она их вређа и омаловажава", рекла је Михајловићева, а наводи се у саопштењу које је достављено медијима.

Додала је да Рашковић Ивић називајући нове градоначелнице и председнице општина послушницама, не само да унапред неоправдано суди о њиховим способностима, већ на тај начин доприноси ширењу родних стереотипа против који сви морамо да се боримо.

„Питање родне равноправности не треба да дели жене, него да их уједињује. Сматрам да је одлична вест да имамо више градоначелница и председница општина, јер жена је мало на местима на којима се доносе одлуке и управља финансијама. Моја порука Рашковић Ивић и малобројнима који слично мисле је да слободно могу да буду опозиција власти, али да нема потребе да буду опозиција и противници успешним и способним женама“, рекла је Михајловићева.

Михајловићева, која је и чланица Председништва СНС-а, подсетила је да женама у политичком, економском и друштвеном животу земље није лако и да морају дупло више да се доказују у свему што раде, те да овакве отровне стреле посебно када долазе од других жена не могу да донесу ништа добро у борби за родну равноправност и друштво у којем сви грађани имају једнаке могућности за напредовање.

EUR/RSD 117.1643
Најновије вести