Михајловић: Демократија испред странке

БЕОГРАД: Потпредседница Владе Србије и чланица Председништва Српске напредне странке (СНС) Зорана Михајловић изјавила је данас да је важно да на предстојећим изборима грађани Србије имају прилику да бирају између различитих политичких опција и да њихово расположење буде адекватно представљено у будућем саставу парламента.
Zorana Mihajlovic/Fonet/MGSI
Фото: Фонет/МГСИ/Зорана Михајловић

"Смањење цензуса за улазак у републички парламент са пет на три одсто може само да допринесе да нови сазив парламента адекватније одсликава расположење грађана", навела је Зорана Михајловић у писаној изјави.

Према њеним речима, једина странка која ће имати штету од нижег цензуса је СНС, али је одлука странке била да у интересу грађана и у циљу веће демократичности друштва омогући да се политика врати у парламент, макар и по цену мањег броја посланика СНС.

Она је рекла да су грађани ти који бирају какву власт желе, које идеје, програме и људе желе да подрже, а за политички живот у Србији је добро да се у парламенту чују ставови различитих странака, у складу са подршком коју имају код грађана.

"Они који су се определили за бојкот сносиће одговорност због тога што су лишили своје бираче могућности да се глас њихових представника чује у скупштини", додала је Зорана Михајловић.

EUR/RSD 117.1627
Најновије вести