Михајловић: Напади на Вучића удаљавају Србију од решења

БЕОГРАД: Сви напади на председника Вучића због решавања питања Косова и Метохије који долазе од такозване опозиције, дела невладиног сектора, појединих навијачких група, али и појединаца из Српске православне цркве не представљају ништа друго него отпор уређењу Србије и увођењу реда, каже потпредседница Владе Зорана Михајловић.
Zorana Mihajlovic/Tanjug
Фото: Tanjug

Она је поручила опозиционим лидерима да уместо напада на Вучића треба да упуте извињење грађанима Србије.

"Сва опозиција од Тадића, Јеремића, Ђиласа, Обрадовића који уместо да пошаљу извињење због тога што су економију довели до банкрота, због људи који су секли прсте јер су их оставили без посла, због њихове политике која је довела до тога да је Косово данас тако далеко од Србије, они нападају председника Вучића који покушава да реши проблем Косова", наводи Михајловић у саопштењу. 

Опозицији је поручила да треба да зна "да свака кап ваше мржње према институцији председника Србије и председнику Вучићу јесте и слика Србије коју шаљу у свет, јер нема те земље у којој се опозиција тако понаша када је у питању будућност сопствене земље". 

Навела је да су председник Вучић и Влада Србије добили мандат од убедљиве већине грађана Србије да решавају тешка политичка и економска питања, као и питање постизања компромиса за КиМ, јер је то једини пут опстанка Србије. 

Потпредседница Владе критиковала је појединце из Српске правнославне цркве и невладиног сектора због напада на председника због решавања питања Косова.

"Ви, из дела невладиног сектора који се залажете да се на Косову ништа не промени, да ли је могуће да су ваши економски интереси јачи од онога што сваки дан видите на Косову и Метохији и од онога како живе Срби на Косову", упитала је Михајловић. 

"Ви часни оци из Српске православне цркве можда немате обавезе према овоземаљском животу својих верника и грађана Србије, али добро знате да напади на председника смањују могућност да Срба уопште буде на овим просторима. Коме ћете служити у црквама? Нападима само наносите штету Србији, која не само да треба да опстане већ треба да се развија", наводи Михајловићева.

Истакла је да Србија мора да побеђује знањем, умећем и способношћу, а не звецкањем оружја и да деца коју рађамо треба да стасају у бољој Србији која ће знати своје границе. 

"У Србији у којој ће се радом, способностима и технолошким знањима побеђивати, а не звецкањем оружја. Зато је председник Србије Александар Вучић добио наше поверење, да се развијамо, а не да ратујемо", каже Михајловићева.

EUR/RSD 117.1474
Најновије вести