Михајловић: Не ширите панику код грађана за Јадар

БЕОГРАД: Министарка рударства и енергетике Србије Зорана Михајловић сматра да су критике које је упутио покрет "Ослобођење” Млађана Ђорђевића у вези с пројектом “Јадар” покушај да се изазове паника код грађана зарад прикупљања политичких поена.
mihajlovic, tanjug
Фото: Tanjug/S.Radovanović, arhiva

Заштита животне средине, развој и привредни раст могу заједно и то је пут за бољу будућност Србије. Немојте ширити страх код грађана да би сте добили неки политички поен и скренули пажњу на себе, тако што ћете нападати председника Србије и Владу Србије, навела је Михајловићева у саопштењу за јавност.

Указала је да је “Јадар“ потпуно нов пројекат у рударском сектору Србије, који ће се реализовати уз примену најмодерних технологија и поштовање највиших европских стандарда у области заштите животне средине.

Радна група Владе коју толико нападате, а да није ни почела са радом, формирана је управо због тога што је пројекат ''Јадар'' велик и важан пројекат за будућност Србије. Ово тело ће окупити на једном месту све који могу да помогну својим искуством и знањем, без обзира да ли су стални чланови или се позивају као посматрачи, јер све што се ради мора бити по највишим европским и светским стандардима кад је реч о екологији, навела је Михајловићева.

Најавила је да ће поред градоначелника Лознице и начелника Мачванског округа, који су већ чланови радне групе, разговарати са свим релевантним удружењима грађана и еколошким НВО.

Све што се ради, радиће се транспарентно и уз информисање грађана о сваком кораку, али нећемо ћутати ни на покушаје ширења страха без икаквих доказа, само да би неко остварио своје политичке интересе, нагласила је Михајловићева која је и потпредседница Владе Србије.

Претходно је председник покрета "Ослобођење" Млађан Ђорђевић изјавио је да ће се од посла с конгломератом "Рио Тинто" и ископавања литијума додатно обогатити председник Александар Вучић и неколицина људи око њега, а да ће Србији остати затроване реке, шуме, њиве и села.

Позвао је председника Србије и министарку енергетике Зорану Михајловић да објасне састав Радне групе за имплементацију пројекта Јадар који води међународни конгломерат "Рио Тинто".

EUR/RSD 117.1484
Најновије вести