Михајловић о Јадру: Неистинама хоће да изманипулишу грађане

БЕОГРАД: Министарка рударства и енергетике Зорана Михајловић изјавила је данас да је Покрет „Не давимо Београд” наставио тамо где су стали други представници опозиције, износећи, како каже, неистине о пројекту "Јадар" и злонамерне оптужбе против председника државе и чланова Владе Србије.
mihajlovic, Tanjug/Zoran Žestić
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

Михајловићева је у саопштењу истакла да намера референдума није да се сакрију чињенице, као што представници тог покрета тврде, већ управо супротно, да се грађани, кад буду завршене све студије и познате све чињенице, изјасне о пројекту "Јадар".

Представницима тог Покрета поручила је да се, пре него што неког нападају да се упознају са чињеницама.

"Чињенице су да компанија Рио Тинто у Србији врши геолошка истраживања још од 2004. године, али да није добила ни одобрење за експлоатацију, нити да постоји потписан уговор са том компанијом. Да ли ће га бити, зависиће, најпре, од резултата студије утицаја на животну средину, која још није завршена, као и од става грађана на референдуму", каже Михајловићева.

Истиче да они који нападају већ саму најаву референдума, изгледа да нису тако сигурни да већина грађана, пре свега они који живе у Мачванском округу, дели њихово мишљење.

"За нас је битна истина и само истина и зато нећемо дозволити никоме да неистинама и паушалним оптужбама манипулише грађанима", додаје Михајловић.

EUR/RSD 117.1415
Најновије вести