Михајловић осудила покушај упада у парламент

БЕОГРАД: Потпредседница Владе Србије Зорана Михајловић најоштрије је осудила синоћни насилни покушај упада у Скупштину.
Protesti u Beogradu izpred Skupštine Srbije Foto: Tanjug/video
Фото: Протести у Београду изпред Скупштине Србије Фото: Танјуг/видео

Она је позвала све грађане Београда и Србије да се придржавају и да поштују све мере које је Кризни штаб донео у циљу сузбијања епидемије корона вируса, јер ће само на тај начин сачувати и себе и друге.

"Позивам све грађане на одговорност и озбиљност! Позивам све грађане да не прибегавају било каквом насиљу! Ношење маски, поштовање дистанце и одговорност за своје здравље и здравље других једини је начин како бисмо се изборили са разбукталом епидемијом короне", навела је Михајловић у саопштењу.

Она каже да о томе колико је ситуација озбиљна највише говори податак да су готово све болнице у Београду, као и у другим градовима препуне пацијената оболелих од короне.

"Молим све да најозбиљније схвате ситуацију и да неодговорним понашањем не отежавају посао лекарима и медицинском особљу који се 24 сата боре за здравље наших грађана", наводи Михајловићева.

Она је навела и да сваки покушај политичке злоупотребе ситуације са епидемијом неће бити ништа друго него коцкање са здрављем грађана.

Она каже да би организација било каквих политичких протеста у време када су болнице препуне заражених била врхунац неодговности.

"Они који позивају на митинге и протесте мораће и да прихвате одговорност за здравље грађана које окупљају, а било би лепо и да пропусте кола Хитне помоћи. Апелујем на грађане да уколико и желе да искажу своје незадовољство да то чине носећи маску и поштујући дистанцу, јер је то најбољи начин да сачувају своје здравље и здравље других", каже Михајловићева.

EUR/RSD 117.1420
Најновије вести