Михајловић: Радна група за нови мост, стари ћемо сачувати

БЕОГРАД: Влада Србије формирала је радну групу за подршку изградњи новог моста преко Саве, на чијем је челу потпредседница и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић, а чланови заменик градоначелника Београда Горан Весић и чланови стручних служби Града, представници Саобраћајног института ЦИП и Републичке дирекције за имовину.
mihajlovic, Tanjug/Zoran Žestić
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

У саопштењу које је медијима достављено из кабинета министарке Михајловић, наводи се да ће Министарство и Град Београд наставити заједно да раде на инфраструктурним пројектима, па ће тако Влада бити инвеститор на пројекту градње новог моста преко Саве.

Михајловић каже да је нови мост преко Саве пројекат од великог значаја не само за Град и да је реч о комплексном пројекту који успешно треба реализовати, те да очекује да ревизиона комисија у најскоријем року прегледа идејни пројекат, да се потом финализује пројектно-техничка документација и да се крене у изградњу новог моста и приступних саобраћајница.

Стари мост преко Саве биће сачуван, додала је, јер је реч о културном добру и зато се мора водити посебно рачуна о његовој демонтажи.

Радна група је на данашњој седници утврдила пословник о раду и договорила динамику наредних активности, укључујући и преговоре о финансирању пројекта.

EUR/RSD 117.1776
Најновије вести