Михајловић: С Мађарском ускоро бржи прелаз преко границе

БЕОГРАД: Потпредседница Владе Србије и министарка грађевинарства Зорана Михајловић разговарала је у Београду с министром за иновације Мађарске Ласло Палковичем о томе како да се убрза прелаз преко границе, посебно путничких и теретних возова, као и о формирању једног граничног прелаза.
mihajlovic
Фото: Tanjug (Dejan Petrović)

Тема која нас мучи јесте закрчења на граничним прелазима, односно задржавања људи и робе на граници, било да је у питању друмски или железнички саобаћај, рекла је Михајловићева новинарима после састанка у Влади Србије.

Она је истакла да је сарадња две земље одлична у свим сегментима и да ће се две владе потрудити да убрзају све актуелне пројекте, од којих је посебно значајна изградња брзе пруге Београд - Будимпешта.

Михајловићева је најавила да ће се о свим пројектима у области саобраћаја и инфраструктуре о којима је данас било речи више разговарати на заједничкој седници владе две земље која се очекује у априлу, када ће бити потписани и неки споразуми. 

Истакла је да је Србија претходних година са свим суседима покренула разговоре на ту тему.

Радићемо заједно на споразуму. Министар Палкович је показао да је отворен да покушамо када је реч о путничком железничком саобраћају да у возу вршимо граничне прегледе, као и за теретни саобраћај да покушамо да имамо једно гранично место, навела је Михајловићева.

Казала је да ће се сада опреатиавни тимови бавити тиме и изразила уверење да ће врло брзо бити постигнути резултате.

Зорана Михајловић рекла је да су разговрали и о прузи Суботица - Сегедин, на којој део пруге треба да се реконструише, а у мањем делу да се изгради потпуно нова пруга.

mare
15.03.2019 • 11:36
Uzimaju pare i nasi i madjari,svi su videli da se mora platiti koji evro cariniku inace cekanje i tako godinama.Pa isti taj Milsped je bio carinik SPS-a a danas broj 1....
Petar Popovic
15.03.2019 • 14:08
Posto Rama konstantno prica o ukidanju granica izmedju Albanije i tzv Kosova, mogli bi nasi severni susedi Madjari da ukinu granicu za srpske pasose izmedju Madjarske i Srbije.
E tad bih voleo znati koji Albanac sa KiM ne bi uzeo pasos Srbije!!!
EUR/RSD 117.5783
Најновије вести