Михајловић: Закон важи за све, па и за Стаматовића

БЕОГРАД: Министарка грађевинарства Зорана Михајловић изјавила је данас да то министарство неће издати грађевинску дозволу за изградњу гондоле на Златибору све док се не достави неопходна документација и поручила да закон важи за све и да нема "дила и муљања са државом".
zorana mihajlovic FBakic
Фото: Дневник (Филип Бакић)
"Милан Стаматовић није жртва, већ локални шериф који нападима жели да прикрије шта се дешава на Златибору. Сви морају да прикупе и доставе документа за грађевинске дозволе, па мора и он. Закон важи за све и за кућу и за гондолу", рекла је Михајловић.
 
Она је јучерашњи протест Милана Стаматовића у Београду оценила као политички мотивисан и нагласила да држава нема ништа против изградње гондоле, чак је изградња од јавног интереса, али да она мора да се гради у складу са законом.
 
Михајловић је, на ванредној конференцији за новинаре, показала кривичне пријаве које је министарство поднело надлежном суду против Стаматовића, због градње без грађевинске дозволе, као и допис упућен Агенцији за борбу против корупције.
 
Министарка је показала и фотографије објеката који се граде на Златибору за које каже да не постоји грађевинске дозвола или се граде на местима где не би смели.
 
"Имамо локалног моћника који даје дозволе за изградњу стамбених објеката где не би смело да се гради", рекла је Михајловић и показала фотографије зграда које су изграђене на колектору језера.
 
Михајловић је додала да се у документацији коју је Стаматовић доставио министарству не види куда иде гондола, нико не гарантује безбедност гондоле, да нису достављена документа да су решени имовинско-правни односи, неопходне сагласности, те је због тога министарство одбило да изда грађевинску дозволу.
 
Како каже из министарства су добили све неопходне инструкције шта треба да ураде, али да неко или неће да достави сва документа јер нешто крију или то не знају да ураде.
 
"Стаматовић је пре годину и по дана набавио опрему, а да не зна куда ће ићи гондола, да нема грађевинску дозволу", нагласила је Михајловић.
 
Министарка је рекла да Златибор никада није проглашен за природно добро, те је грађевинске дозволе за градњу на тој планини издавала општина Чајетина.
 
Пре неколико месеци, како каже, покренут је поступак да се то промени и Министарство пољопривреде припрема правилник за који Михајловић очекује да ће се за месец дана наћи на седници Владе Србије.
 
Након тога грађевинске дозволе за изградњу на Златибору издаваће Министарство грађевинарства.
EUR/RSD 117.1776
Најновије вести