Михајловић: Завршетак Коридора 10 мења слику Србије

БЕОГРАД: Потпредседница Владе и министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић рекла је данас да завршетак јужног крака Коридора 10 представља прекретницу у повезивању и бржем развоју Србије.
mihajlovic, tanjug
Фото: Tanjug/F.Krainčanić, arhiva

"Свака нова деоница коју смо завршавали на Коридору 10 доносила нам је нове фабрике и погоне, више саобраћаја и бољи живот у местима поред којих пролази ауто-пут. Завршетак комплетног Коридора 10 од севера до југа Србије је много више од тога, јер мења слику целе земље, која може да користи све предности тога што је најкраћа рута између централне и јужне Европе и део паневропског Коридора 10", каже Михајловићева, а наведено је у саопштењу из њеног кабинета.

Она је нагласила да транспортна мапа Европе не може бити комплетна без Србије и без Коридора 10, као што ни Србија не може брже да се развија ако није инфраструктурно повезана са суседима.

"Србија која је стабилна и која се инфраструктурно повезује је Србија која ствара услове за сопствени економски напредак и за бољи живот својих грађана, али и која доприноси развоју читавог региона, јер нема развоја без повезивања. Завршетком јужног крака Коридора 10 затворили смо једну и отворили нову страницу у развоју, и окрећемо се новим пројектима и новом инвестиционом циклусу", навела је Михајловићева.

EUR/RSD 117.5900
Најновије вести