Михајловићева: Мали Шенген за будућност и останак људи

БЕОГРАД: Мали Шенген није стварање Југославије јер прошлост не може да се врати, већ је реч о иницијативи чији је циљ економско повезивање у региону, рекла је министарка грађевинарства, саобраћаја и инфраструктуре Зорана Михајловић.
mihajlovic, Tanjug/Zoran Žestić
Фото: Танјуг/Зоран Жестић

"Треба да мислимо на будућност, а то је бољи живот наших грађана”, изјавила је и додала да ниједна земља у региону нема већи интерес од тога да обезбеди да грађани остану у својим државама и да живе боље и квалитетније.

Она је констатовала да је иницијатива о Малом Шенгену побудила велико иинтересовање и објаснила да је њена суштина да се обезбеди бржи проток робе и људи и да гранични прелази буду бржи и ефикаснији.

"Није довољно да улажемо у ауто-путеве, железничке и водне коридоре ако нам прелази нису боље организовани. Министарство које водим радиће са колегама из других земаља на успостављању регионалног тага за брзи пролаз возила на ауто-путевима у региону, а даћемо допринос да прелазак на граничним прелазима буде бржи”, рекла је министарка.

Најавила је да предостоји рад са колегама из региона по овом питању, али и да је жеља да се оствари заједнички наступ према земљама ЕУ и да се у том смислу разговара о лакшем проласку њихових граница.

EUR/RSD 117.1527
Најновије вести